Behandlingar

Allmän tandvård

vården vi erbjuder anpassas till individen och vi strävar naturligtvis efter en god munhälsa hos alla våra patienter. Vid första undersökningen hos oss får du träffa tandläkaren Ingrid Nilsson och tandsköterskan Maria Käll. De gör en undersökning för att se om du behöver fortsatt behandling, ställer diagnos och lägger upp en behandlingsplan.

Behandlingsplanen kan gälla lagningar, tänder som måste tas bort, rotfyllningar och att ersätta saknade tänder. Vi samarbetar med duktiga tandtekniker i Falun och Stockholm när det gäller att tillverka nya tänder.

Ett kostnadsförslag får du innan behandlingen påbörjas.

Antiapnéskena

Om du snarkar kan en antiapnéskena hjälpa dig, även kallad snarkskena. Det finns flera modeller, men jag samarbetar med en tandtekniker i Stockholm, som gör GAP-skenan.

Förebyggande tandvård

Det är viktigt att sköta om sina tänder och där kommer tandhygienisten in i bilden. Vår tandhygienist Helenè Skagerlind har många års erfarenhet och informerar hur du ska sköta tänderna på bästa sätt. Hon tar bort plack och tandsten och behandlar fördjupade tandköttsfickor.

Tandblekning

Helenè hjälper dig också med Tandblekning. På ett skonsamt sätt hjälper hon dig att få ett resultat som märks. Avtryck tas på dina tänder för att tillverka en blekskena som du får med hem tillsammans med blekmedel att använda nattetid eller några timmar under dagen.

Tandreglering

Clear Aligner +. Här förflyttas tänder med hjälp av en serie genomskinliga skenor, steg för steg, tills de når sitt slutläge.

Både antipanéskenan och Clear Aligner + framställs hos tandtekniker ”Torbjörns Team” i Stockholm. Läs mer!

Implantat

Implantat: om man saknar tänder kan de ersättas med implantat. En käkkirurg gör först en bedömning och om det finns tillräckligt med ben opereras implantat in ,varpå Ingrid kan bygga nya tänder.

Käkkirurg finns i Västerås eller Uppsala.

Tandvårdsrädsla

Om du är rädd, berätta om din oro, så att vi tillsammans kan lägga upp en plan för din behandling. Möjlighet till lugnande medicin finns.

Bettskena

Pressar du tänder? Har du Spänningshuvudvärk eller ömmande käkar? Detta kan bero på att du pressar, gnisslar eller biter ihop tänderna när du sover. Med en bettskena kan du slippa dessa problem. Vi tillverkar individuella bettskenor, med hjälp av tandtekniker.