Vill du boka tid? Ring oss på 0171-39105
Hitta till oss: Torggatan 36A, Enköping

Behandlingar

Allmän tandvård

vården vi erbjuder anpassas till individen och vi strävar naturligtvis efter en god munhälsa hos alla våra patienter. Vid första undersökningen hos oss får du träffa tandläkaren Ingrid Nilsson och tandsköterskan Sara Rosenqvist. De gör en undersökning för att se om du behöver fortsatt behandling, ställer diagnos och lägger upp en behandlingsplan.

Behandlingsplanen kan gälla lagningar, tänder som måste tas bort, rotfyllningar och att ersätta saknade tänder. Vi samarbetar med duktiga tandtekniker i Falun och Västerås när det gäller att tillverka nya tänder.

Ett kostnadsförslag får du innan behandlingen påbörjas.

Förebyggande tandvård

Det är viktigt att sköta om sina tänder och där kommer tandhygienisten in i bilden. Vår tandhygienist Helenè Skagerlind har många års erfarenhet och informerar hur du ska sköta tänderna på bästa sätt. Hon tar bort plack och tandsten och behandlar fördjupade tandköttsfickor.

Tandblekning

Helenè hjälper dig också med Tandblekning. På ett skonsamt sätt hjälper hon dig att få ett resultat som märks. Avtryck tas på dina tänder för att tillverka en blekskena som du får med hem tillsammans med blekmedel att använda nattetid eller några timmar under dagen.

Implantat

Implantat: om man saknar tänder kan de ersättas med implantat. En käkkirurg kommer till kliniken med jämna mellanrum och opererar in dessa ,varpå Ingrid kan bygga nya tänder. Möjlighet finns även till remiss för detta till Västerås eller Uppsala.

Tandvårdsrädsla

Om du är rädd, berätta om din oro, så att vi tillsammans kan lägga upp en plan för din behandling. Möjlighet till lugnande medicin finns.

Bettskena

Pressar du tänder? Har du Spänningshuvudvärk eller ömmande käkar? Detta kan bero på att du pressar, gnisslar eller biter ihop tänderna när du sover. Med en bettskena kan du slippa dessa problem. Vi tillverkar individuella bettskenor, med hjälp av tandtekniker.